X-Type
Dodano: 26 czerwca 2013 22:44
Przeglądam ogłoszenia i w oko wpadł mi Jaguar. Najbardziej widzi mi się X-Type. Martwi mnie tylko dostępność części. Jeśli ktoś zna te samochody lub ma wiedzę na ich temat będę wdzięczny za opinie i spostrzeżenia.
Dodano: 27 czerwca 2013 14:57
X-type wykonali na podzespołach Forda Mondeo więc części to nie problem. Jak dla mnie bez rewelacji, pali sporo a diesle są awaryjne więc praktycznie nie masz w czym wybierać. Jak patrzę na to auto to widzę w nim bogatego emeryta.
Dodano: 27 czerwca 2013 20:43
Ogólnie podoba mi się wnętrze. Po Audi praktycznie każde wnętrze mi się podoba ale to już inna historia. Jakoś tak nie przekonuje mnie informacja o płycie podłogowej mondeo bo pewnie jest masę części tylko od Jaguara.
Dodano: 27 czerwca 2013 21:59
Nie kombinuj w ten sposób bo się przejedziesz. Zapamiętaj jedno: na wyglądzie się nie jeździ. Słusznie zauważyłeś, że płyta podłogowa to jedno a cały samochód to coś zupełnie innego. Podejrzewam też, że większość mechaników w życiu nie naprawiała Jaguara i jeśli chcesz komuś zrobić krótki kurs to twoja sprawa.
Dodano: 28 czerwca 2013 14:26
A co ci się w tym wnętrzu podoba?bo ja maiłem okazję rozmawiać z gościem co ma x-type i klął jak szewc na tandetny plastik co skrzypi jak cholerka i jasną skórę na której każdy brud znać.Do tego dochodzą niewygodne fotele i mało miejsca w środku. Dla mnie to auto przypomina karawan, długie niezgrabne bez wyrazu. Nowe modele mają już wygląd ale stara jak na ostatnią drogę.
Dodano: 29 czerwca 2013 15:07
Chodzi o to, że auto robi wrażenie takiego "Ę, Ą". Ja u siebie jestem otoczony tym czarnym plastikiem. Ludzie tak się zachwycają Audi a ja mam wrażenie, że ten plastik to najgorszy sort jaki może być. U mnie wszystko już się powycierało. No masakra jest. Poprzedni właściciele nie dbali o wnętrze i go uświnili.
Dodano: 29 czerwca 2013 17:02
To tylko takie wrażenie bo jak wsiądziesz do środka to zobaczysz że tak różowo nie jest, oczywiście co kto lubi ale na przykład do mnie kremowa skórzana tapicerka nie przemawia w lecie masakrycznie się do ciała lepi człowiek się poci a do tego wszystkie zabrudzenia znać. Kolo też taki obciachowy jak dla emeryta. Skoro w Audi poprzedni właściciele nie dbali to masz prawo mieć dośc ale to żaden wyznacznik jakości.
Dodano: 29 czerwca 2013 20:35
Chyba masz rację. Ja nigdy nie byłem zwolennikiem skóry w samochodzie ale wolę skórę bo można ją wyczyścić. Tapicerkę prałem w specjalistycznym zakładzie i nadal wyłazi z niej brud. W przypadku skóry tego problemu niema. Czarna skóra wygląda słabo a model czarny+czerwony który wygląda najlepiej jest bardzo rzadki
Dodano: 30 czerwca 2013 16:22
Nie wiem ile masz lat ale jeśli nie jesteś emerytem, to nie jest samochód dla Ciebie. Ja to tylko w nich widzę starych dziadków. Jest tyle fajnych bryk z bogatym wnętrzem i super wyglądem że jest z czego wybrać. Dlaczego nie Lexus? Albo inny model Jaguara. Albo cokolwiek innego co wygląda "fajnie" ale ma skórę. Jak o to Ci chodzi.
Dodano: 30 czerwca 2013 19:26
Na Lexusa miałem straszną jazdę. Pojechałem nawet 400km w jedną stronę, żeby obejrzeć jeden egzemplarz. Szwagier z którym pojechałem na oględziny praktycznie obił sprzedającemu ryj za wciskanie ciemnoty. W sumie oglądałem 8 sztuk i żadna nie nadawała się do jazdy, albo burdel w papierach albo wrak.
Pierwsza
Poprzednia
1
Następna
Ostatnia