Mazda 121

Dodano: 16 czerwca 2013 14:32
Co myślicie o wynalazku pod tytułem 121. Od dłuższego czasu szukam samochodu na dojazdy. Początkowo miało być Tico ale nie mogę znaleźć nic godnego uwagi. Pod drodze oglądałem jeszcze kilka innych aut ale w większości były to wraki. Za 3 tys nie spodziewam się cudów ale podłoga łatana płytą pilśniową to już lekka przesada. W oko wpadała mi Mazda 121 ale jest to samochód mało znany w Polsce, prosiłbym więc o opinie.
Dodano: 17 czerwca 2013 04:08
Uważaj na rdze i słaby silnik 1.1 55KM, najlepiej sprawdzi sie 1.3 o większej mocy a do tego mniej spali. Fajne auto a z tego co wiem to nawet kabrio produkują.
Dodano: 17 czerwca 2013 20:49
Mam już upatrzony egzemplarz. Z rdzą był problem więc wymieniony zostało pół podwozia. Teraz podobno jest git. W tym aucie dach jest odsuwany. Trochę mnie to martwi ale podobno da się z tym żyć.
Dodano: 20 czerwca 2013 13:58
A co cię martwi w tym dachu? Jak nie cieknie na głowe to gra :)
Dodano: 20 czerwca 2013 20:41
Tak na sucho to ciężko sprawdzić szczelność. Mam tylko nadzieję, że jak spadnie deszcz to nie będę miał przykrej niespodzianki. Kolega jak kiedyś miał problem z szyberdachem to po większym deszczy miał w samochodzie akwarium. U mnie może być jeszcze gorzej, bo dziurę w dachu zakrywa kawałek szmaty.

Powiązane artykuły