Mazda 323F vs 323
Dodano: 19 stycznia 2013 17:36
Oglądałem ze znajomym w komisie dwa samochody Mazdę 323F i 323. Kolega mocno napalił się na 323F ale sprzedawca mocno nalegał na 323. Nie wiem wiele o różnicach w tych dwu modelach (oprócz budy oczywiście). Sprzedający tłumaczył, że oba te modele mają inaczej skonstruowane zawieszenie i wiele, wiele innych rozwiązań. Ma ktoś wiedzę jak to wygląda w praktyce ?
Dodano: 20 stycznia 2013 08:10
Najwięcej różnic znajdziesz w budowie nadwozia oczywiści, u 323F rozstaw osi jest większy przez co masz więcej miejsca na nogi, kufer jest tez pojemniejszy od 323. W środku kilka róznic - np wygodniejsze, lepiej wyprofilowane fotele i ciekawszy design. 323F oferowała też lepsze wyposażenie - ABS, 2 airbagi, klima, elektryczne szyby i lusterka czy skórzaną kierownice. Pierwsze słyszę, żeby montowano inne zawieszenie czy były jakies inne modyfikacje. Dla mnie róznice są raczej natury kosmetycznej
Dodano: 20 stycznia 2013 09:32
Też byłem zdziwiony ale nie mogłem z góry założyć, że człowiek się myli. Kolega jakoś tak się mocno zainspirował tym co mówił sprzedający i chyba kupi 323. Nie wszytko z tej rozmowy słyszałem ale z tego co mówi kumpel to padł też argument dużo niższego spalania (mniejsza masa, mniejsze opory powietrza, inne zawieszenie a co za tym idzie mniejsze opory toczenia, inaczej zestrojony silnik). Poszukałem sobie specyfikacji i opinii- ja nie wychwyciłem tych różnic ale jakoś nigdy nie było mi z Mazdą po drodze więc nie wiele wiem o tych modelach.
Dodano: 28 lutego 2013 16:48
323F lepsza :)
Dodano: 28 lutego 2013 18:50
Temat jest już zamknięty (na szczęście). Mnie osobiście też dużo bardziej podoba się 323F. 323 to bardziej auto miejskie podczas gdy 323F wydaje się mieć bardzie sportowe aspirację- ja tak to widzę. Jak porównywałem oba te samochody to 323 wydało mi się samochodem tworzonym z myślą o krótkich trasach i małych miejskich parkingach.
Pierwsza
Poprzednia
1
Następna
Ostatnia