Jakie klocki hamulcowe do 206
Dodano: 30 stycznia 2013 17:50
Przy okazji moich problemów z ABSem wyszło na jaw, że spiłowałem już klocki. Moje pytanie brzmi: jakiej firmy klocki możecie polecić ?. Poprzednie klocki wytrzymały coś ponad 10 tys km choć pamiętam, że sprzedawca zarzekał się, że to górna półka i 20 tys km to minimum nawet przy ostrym hamowaniu.
Dodano: 30 stycznia 2013 19:01
Najlepsze klocki produkują TRW, ATE, Ferodo. Najdroższe są ATE ale ponoć najlepsze, Ferodo też dość drogie. Jeśli szukasz czegoś pośredniego, to proponuję kupić TRW. Sam używam i przyznam, że jestem zadowolony, wcześniej miałem Ferodo ale poza ceną różnicy nie widzę żadnej.
Dodano: 30 stycznia 2013 19:41
Jak klocki hamulcowe to tylko firmy BREMBO. Jakość, jakość i jeszcze raz jakość. Nie wyobrażam sobie kupna czegoś innego niż klocki tej firmy.
Dodano: 31 stycznia 2013 13:05
a ja ci polecam niemiecki klocki Jurid. Dobra cena, mało pyłu, brak pisków. Dla mnie git. Jeżdżę już pół roku i jestem zadowolony. Wcześniej miałem Textar ale nie byłem zadowolony, bo cholernie piszczały.
Dodano: 31 stycznia 2013 13:11
jak nie szczypiesz się z kasą to ci polecam Brembo oraz Wildwood, a jak chcesz coś tańszego to proponuję Bosh. Zrobiłem na nich 35tys, a dodatkowo cena jest przystępna, więc myślę, że warto.
Dodano: 31 stycznia 2013 18:06
W pierwszej kolejności też pomyślałem o Brembo (chyba najbardziej rozpoznawalna marka). Zacząłem szukać klocków i natrafiłem na kilka opinii których prawdę mówiąc się nie spodziewałem. Wygląda na to, że Brembo podobnie jak Gates zaczyna odcinać kupony od swojej popularność. Trochę się zdziwiłem ale wielu ludzi narzeka, że wyłożyli kupę kasy a klocki nikną w oczach i robią doły w tarczach. Wiadomo nie są to LPRy i np nie pękają ale podobno za tę samą kasę co Brembo można kupić dwa komplety klocków które jakością nie będę znacznie od nich odbiegać.
Pierwsza
Poprzednia
1
Następna
Ostatnia