Urwana wycieraczka w 206.

Podczas próby wymiany wycieraczki urwałem całe jej ramie. Zakupiłem już nowe ramie ale okazało się, że po starym została taka metalowa część. Ma ona kształt walca i nakręca się ją na gwint który wychodzi od silniczka. W nowym ramieniu ta część jest zatopiona. Niestety nie mogę odkręcić tego walca. Ma ktoś pomysł jak go usunąć ?
Chodzi Ci o tą część która wchodzi na wieloklin? Jeśli tak to jest trudna sprawa. O ile pamiętam to ma on kształt stożka (mogę się mylić) i pewnie od nowości wycieraczka nie była zdejmowana. Sądzę, że czeka Cię demontaż silniczka i konieczność przecięcia tej metalowej części. Wcześniej jednak spróbuj WD40 i podważania. Uważaj tylko, żeby nie wybić szyby.
Z tego co piszesz to nie wyglada to najlepiej. Radze jak kolega wyzej najpierw dobrze nasmarowac WD40 i odczekac, a pozniej sprobowac. Jak sie nie da to podjedz do mechanika bo samemu to tylko mozna zaszkodzic.
Bez przesady. To nie jest naprawa którą koniecznie trzeba zlecić mechanikowi. Wystarczy odrobina pojęcia, trochę narzędzi (można kupić w OBI. Leroy czy Castoramie). Głównym składnikiem sukcesu tej naprawy jest cierpliwość. Znam niestety wiele przypadków kiedy komuś jej zabrało i potrzebna była wymiana szyby. Ogólnie naprawa jest prosta ale wymaga dużo cierpliwości i spokoju. Rozwiązania siłowe prawie na 100% zakończa się wybiciem szyby.