Regulacja sterowania szybami -206
Dodano: 4 maja 2013 20:27
U mnie w Peugeocie mam coś takiego, że jednym przyciśnięciem nie mogę zamknąć szyby. Kolega mówił, że przy pomocy komputera można ustawić szyby na "dwutakt" lub "czterotakt". Ma ktoś info na ten temat ?
Dodano: 5 maja 2013 19:04
Jasne że tak, musisz tylko jechać do gościa który potrafi to zrobić. Musi to być ktoś obeznany z systemami komputerowymi sterującymi w samochodach. Jeśli nie znasz nikogo takiego to skieruj swoje kroki do ASO tej marki którą posiadasz. Tam powinni wiedzieć co i jak to zrobić. Minusem będzie konkretna cena.
Dodano: 5 maja 2013 20:37
A to nie jest tak, że to tylko silniczki podpięte pod akumulator poprzez włącznik? Zawsze mi się wydawało, że to wszystko tak na krótko leci i komputer nie ma tu nic do rzeczy.
Dodano: 6 maja 2013 05:13
czy to jest stary problem, czy wystąpił niedawno? Po odłączeniu aku sterowniki szyby się resetują i można je na nowo ustawić.
Dodano: 6 maja 2013 20:24
Jak kupiłem samochód to już tak było. Na początku wyprowadzało mnie to z równowagi i nie mogłem się przyzwyczaić. Teraz jest to dla mnie stan normalny. Jeśli uda się zrobić tak jak w innych samochodach to będę zadowolony, jeśli nie to nic wielkiego się nie stanie.
Dodano: 9 maja 2013 19:21
[quote=Walduś]
A to nie jest tak, że to tylko silniczki podpięte pod akumulator poprzez włącznik? Zawsze mi się wydawało, że to wszystko tak na krótko leci i komputer nie ma tu nic do rzeczy.
[/quote]
W dawnych modelach tak było. Teraz to nie jest już takie proste jak "dopóki trzymam przycisk to szyba idzie w górę lub w dół".
Dodano: 10 maja 2013 22:42
Ja w swoim Scenicu ostatnio naprawiałem te włączniki i nie zauważyłem podpięcia pod cokolwiek innego jak akumulator. Nie wiem po jakiego grzyba ktoś miałbym komplikować tak prostą sprawę. Jedyne wytłumaczenie jakie widzę to alarm i jego podpięcie pod szyby. Być może Peugeot tak ma ale ja do tej pory z takim zabezpieczeniem się nie spotkałem.
Pierwsza
Poprzednia
1
Następna
Ostatnia