Słyszeliście o najnowszym Golfie na 2026 rok? Volkswagen wprowadził kilka ciekawych zmian. Z zewnątrz mamy nowe reflektory LED z sześciokątnymi światłami do jazdy dziennej i przeprojektowane zderzaki, co nadaje mu bardziej nowoczesny wygląd. W środku największa nowość to system infotainment MIB4 z szybszym procesorem i większym, nawet 12,9-calowym ekranem dotykowym. Co ciekawe, VW wrócił do fizycznych przycisków na kierownicy po krytyce dotykowych paneli. Pod maską nadal mamy sprawdzone jednostki, ale pojawiła się limitowana edycja GTI Edition 50 z silnikiem 2.0 TSI o mocy 325 KM, osiągająca 100 km/h w około 4,7 sekundy. Ceny startują od około 101 990 zł za podstawową wersję, a za GTI Edition 50 trzeba zapłacić więcej. Co sądzicie o tych zmianach? Warto się zainteresować nowym Golfem?
Powiązane artykuły
-
Volkswagen zapowiada trzy nowe modele na Auto Shanghai 2025
Nie wiem, jak Wy, ale ja mam déjà vu za każdym razem, kiedy Volkswagen zapowiada „wielką ofensywę” na chińskim rynku. Słyszę to co sezon – a potem znowu: nowy model, nowa platforma, jeszcze więcej prą...
-
Nowe przepisy ograniczają "dzikie zloty" od 29 stycznia 2026 r.
Nowe przepisy ograniczają "dzikie zloty" od 29 stycznia 2026 r. Miłośnicy nielegalnych spotkań motoryzacyjnych muszą szykować się na prawdziwą rewolucję: od 29 stycznia 2026 r. wprowadzono surowe ka...
-
Nowe Renault Clio 2026: Cennik i wyposażenie
Nowe Renault Clio 2026: Cennik i wyposażenie Nowe Renault Clio szóstej generacji zadebiutowało w Polsce i od razu wywołało poruszenie w segmencie miejskich hatchbacków. Francuski producent słynie z...
-
Mazda CX-6e: elektryczny SUV z chińskim rodowodem
Mazda CX-6e: elektryczny SUV z chińskim rodowodem Mazda zaprezentowała model CX-6e, elektrycznego SUV-a opartego na chińskim partnerze Changan. To nie tylko kolejny krok Mazdy w stronę elektromobiln...
-
Nissan Micra 2026: powrót elektrycznego modelu na rynek
308 kilometrów – tyle deklaruje Nissan dla wersji z baterią 40 kWh, jeśli wierzyć normom WLTP. Wersja z większym akumulatorem, 52 kWh, podbija ten wynik do 408 kilometrów. Nowy model, produkowany we f...