Problem z 206

Witam. Mój bart ma problem gdyż dzisiaj przy otwieraniu bolida nie chciał złapać kluczyk. Za którymś razem w końcu złapało i mógł jechać, przy uruchomieniu silnika wyskoczyło mu info, że remote control battery low. I jak już dojechał na miejsce nie udało mu się z pilota auta zamknąć. Próbowałem wielokrotnie i nic. Co gorsze chciał zamknąć normalnie przekręcając kluczyk w drzwiach kierowcy ale co go bardzo zaskoczyło okazało się, że to zamknęło jedynie drzwi kierowcy O_o Pozostałe są wciąż otwarte i alarm chyba w ogóle się nie uzbroił. Macie jakiś pomysł jak zamknąć auto bez używania pilota?? Druga kwestia to fakt, iż jakiś miesiąc temu wymieniałem mu baterię w pilocie. Wcześniej także wymieniałem - w ciągu 2 miesięcy to już 2 bateria padła. Raczej wykluczam możliwość złej baterii, bo kupowałem w dwóch różnych sklepach, po kupnie mierzyłem miernikiem i napięcie się zgadzało z nominalnym (było troszkę wyższe). Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Jakieś zwarcie powoduje ciągłe pobieranie prądu z baterii? Co w takim przypadku zrobić?

Malicki, Twój brat to ma niezłą stratę czasu z tym Peugeotem 206.
**1. Rozładowująca się bateria w pilocie:** Jak nowa bateria wytrzymuje tylko miesiąc, to ewidentnie coś jest nie tak. Może pilot ma zwarcie albo coś mu się odłączyło. Sprawdź, czy przyciski nie są zablokowane i czy wewnętrzne obwody nie wyglądają jak po burzy. Jak nie potrafi sobie z tym poradzić, niech lepiej idzie do elektryka.
**2. Centralny zamek działa tylko na drzwi kierowcy:** W tym Peugeocie centralny zamek powinien ogarniać wszystkie drzwi, a nie tylko jedno. Może siłownik centralnego zamka padł albo przewody w drzwiach dostają zadyszki. Niech sprawdzi, czy z przewodami nie ma problemu i czy siłownik działa jak należy.
**3. Alarm nie uzbraja się:** Jak alarm nie chce działać po zamknięciu drzwi, to najczęściej problem leży w centralnym zamku. Alarm zazwyczaj korzysta z sygnałów z zamka, więc jak ten szwankuje, to i alarm nie załapie.
**Propozycje działań:** - **Sprawdzenie pilota:** Niech upewni się, że przyciski działają, a obwody są w porządku. - **Diagnostyka centralnego zamka:** Niech sprawdzi siłowniki i przewody, zwłaszcza w drzwiach kierowcy. - **Konsultacja z fachowcem:** Jak sam nie ogarnie, niech leci do specjalisty od elektroniki samochodowej. Pamiętaj, że problemy z centralnym zamkiem i pilotem mogą być ze sobą powiązane, więc kompleksowa diagnostyka powinna pomóc w rozwiązaniu tych kwestii.

Powiązane artykuły