Alfa 156 kręci się tylko do 5 tys.
Dodano: 12 lutego 2013 14:50
Oglądałem dziś Alfę 156. Silnik 2.0TS B+G. Na benzynie śmiga jak złoto ale na LPG kręci się tylko do 5 tys. Generalnie wyszło to przez przypadek. Chciałem wyprzedzić ciężarówkę i skończyło się jechanie. Samochód zapalił bez problemów i chodził bez zarzutu. Nawet na gazie pięknie śmiga ale tylko to 5 tys. obrotów Dochodzi do 5 i przestaje jechać. Nie prycha, nie strzela tylko nie chce jechać. Sprzedający zapewnia, że tak jest ustawiony, wystarczy podpiąć pod kompa i przestawić. Spotkaliście się z takim problemem ?
Dodano: 15 lutego 2013 18:43
Nigdy z takim ograniczeniem się nie spotkałem i raczej mało prawdopodobne żeby ktoś takowe zakładał. Prawdopodobnie to jakiś problem ze sterownikiem. Gaza w samochodach ma śmigać jak benzyna więc i silnik ma się kręcić tak samo. Ja przed zakupem pojechałbym na diagnostykę bo sprawa jest podejrzana.
Dodano: 17 lutego 2013 13:39
Nie daj się nabrać na takie akcje. Może okazać się, że za chwile dojdą nowe problemy i naprawa wyniesie cię więcej niż nowa instalacja. Tak sytuacja jest na tyle irytująca, że sprzedający na 100% ją odczuł. Wątpię aby przy wyprzedzaniu nie kręcił jej pod czerwone pole. 5tys to sporo ale w czasie jazdy czasami nawet 7 wskakuje na blat.
Pierwsza
Poprzednia
1
Następna
Ostatnia