Centralny zamek w 147

Dodano: 25 marca 2013 12:17
Mam takie pytanie: czy centralny zamek jest jakoś sprzężony z zamkiem w kluczyku. Padła mi chyba bateria w pilocie i nie mogę zdalnie zamknąć samochodu. Zamek w drzwiach niby działa ale nie zamyka obojga drzwi. Po drugiej stronie zamek jest ale niesprawny. Żeby otworzyć lub zamknąć samochód muszę się gimnastykować. Jest jakiś sposób, żeby oba zamki zamykać z kluczyka ?
Dodano: 25 marca 2013 16:30
Zepsul ci sie centralny zamek na bank bo przy przekrecaniu kluczyka powinien zamykac wszystkie drzwi. Musisz pojechac do mechanka z tym bo sam nic nie zdzialasz.
Dodano: 25 marca 2013 16:36
zepsuty centralny zamek , tak jak kolega napisal :(
Dodano: 25 marca 2013 19:10
Z pilota jest cyk i zamknięte wszytko a z kluczyka nie chce. Rozmawiałem z kolego który przez kilka lat pracował przy alarmach samochodowych. Obiecał, że na dniach zajrzy ale według niego w pierwszej kolejności muszę "naprawić" pilota. Podobno w niektórych samochodach centralki ustawia się w komputerze. Jeśli wszystko spięte jest pod immobilizer lub alarm to bywa tak, że zamek otwiera tylko jedne drzwi.
Dodano: 27 marca 2013 07:36
W Alfach takie cuda często się zdarzają. Jak już będziesz u specjalisty to poproś go żeby sprawdził, czy nikt nie grzebał w alarmie (o ile taki posiadasz w tym aucie). Są takie alarmy gdzie kluczyk daje wyłącznie możliwość otworzenia drzwi. Do uruchomienia potrzebny jest pilot. To jest jedno z zabezpieczeń przeciwkradzieżowych. Kluczyk łatwo jest podrobić a pilota podobno trudniej.

Powiązane artykuły