Opinie o 147

Witam serdecznie, Jakie według Was są opinie na temat tego autka? Wedlug mnie calkowicie fajne autko :)
Ja jednak wolę 156 jednakże 147 też nie jest niczego sobie, jednak jakoś bardziej przemawia za kobietami raczej.
Fajne małe autko ze sportowym zacięciem. Według mnie pasuje jednak i do kobiety i do faceta :)
Według mnie zacięcie sportowe jest i autko wygląda bardzo ładnie :)
Ja też do tego autka nic nie mam. Podoba mi się bardzo, więc czemu by się nim nie zainteresowac bliżej.
Fajne autko, ktore zasługuje na uwagę nie tylko dla rodzin z dziećmi, ale także dla osób, ktore szukają odpowiedniej frajdy z jazdy.
Hmm silnik dieselka by idealnie pasowal do tego autka. Uważam, że autko nie jest wcale takie złe, opinia o awaryjności jest raczje wyssana z placa, bo ja nie przypominam sobie, żeby któryś z moich znajomych miałe kiedykolwiek problem ze swoim pojazdem.
Również jestem tego zdania. Nie słyną dobrą opinią jedynie 1.9JTD, dlatego też silnik jak możesz to omijaj z daleka.
Hmm no tak, silnik dieselka by raczej odpadal, jednakże jak możesz to rozejrzyj się za jakąś benzynką, będzie Ci długo służyć :)
Znajomy ma no i jak do tej pory było wszystko ok, teraz tylko jakieś problemy z tym autkiem są.
Hmm autko fajne, jednak według mnie czegoś brakuje mu we wnętrzu
[quote=Sztama]Re: Opinie o 147 Lis-13-2012 19:00:14 Fajne autko, ktore zasługuje na uwagę nie tylko dla rodzin z dziećmi, ale także dla osób, ktore szukają odpowiedniej frajdy z jazdy.[/quote] Tu akurat się nie zgodzę a przynajmniej do momentu doprecyzowania szczegółów. Było kilka wariacji na temat tej Alfy więc samo 147 niewiele mówi. Wersja 3D owszem nadaje się dla rodziny z dzieckiem ale tylko w przypadku 2+1 i to przy założeniu, że dziecko jest na tyle duże, żeby samo mogła wsiąść do samochodu i fotelika. Proponowana benzyna to też nie jest dobry pomysł. Silnik 2.0 TS to jest koszmar. Komplet oryginalnych świec to wydatek około 600-800 zł, wymiana co 30 tys. Można kupić zamienniki (300-400 zł) ale ich żywotność jest znacznie mniejsza. Ponadto 150 km daje naprawdę radę szczególnie w tak małym aucie. 180km/h z dziećmi to nie jest dobry pomysł a niestety to auto przy mniejszych prędkościach dusi się straszliwie (praktycznie nie da się jechać 50-60 km/h po każde najmniejsze dodatnie gazu i samochód ucieka do przodu). 1.6 T.S. nie miałem ale jeździłem autem z tym silnikiem. Generalnie bez rewelacji w dodatku silnik obarczony podobnymi problemami co większy brat. Z mojego doświadczenia wynika też, że jednostki 1.6 są zazwyczaj gorzej wyposażone.